خبرگزاری حوزه | ۱۵ رجب سالروز وفات بانوی بزرگوار اسلام حضرت زینب کبری سلام الله علیها است.
بانویی که پنج تن را درک کرد و از هر کدام خصلتی را به ارث برد.
از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) عقل و درایت را گرفت و عقیله شد. أنتِ بِحَمدِ اللّه عالِمَةٌ غَیرُ مُعَلَّمَةٍ
از پدرش امیر المومنین (علیه السلام) شجاعت را به ارث برد که در برابر ابن زیاد با صلابت فرمود: همانا فاسق رسوا شود و آن کس که دروغ می گوید، فاجر و تبهکار است و چنین کسی ما نیستیم و دیگران هستند «انَّما یَفْضَحُ الْفاسِقُ وَ یَکْذِبُ الْفاجِرُ وَ هُوَ غَیْرُنا وَ الْحَمْدُ للَّهِ».
از مادرش زهرا (سلام الله علیها) عفت و حیا را به ارث برد و نخستین شکایت او در برابر یزید این بود که چرا نوامیس پیامبر (ص) در معرض نگاه بیگانگان است؟! أ مِنَ العَدلِ یَابنَ الطّـُلَقاˈءِ تَخدیرُکَ حَراˈئِرَکَ وَ إماˈءَکَ وَ سَوقُکَ بَناˈتِ رَسولِ اللهِ (ص) سَباˈیاˈ؟!..
از امام مجتبی (علیه السلام) صبر را به ارث برد آن هم صبر همراه با شکر را تا آنجا که در کنار بدن برادرش فرمود: خدایا این شهادت را از ما قبول فرما اللّهُمَّ تَقَبَّل مِنّا هذا القلیل مِن القُربان
از برادر دیگرش اباعبدالله الحسین (علیه السلام) عزت را به یادگار برد و کربلا را مظهر زیبایی معرفی نمود که ما رأیتُ الّا جمیلاً ...
در مقطعی که بسیاری از مردان از جمله برخی از صحابه پیامبر(ص) تن به ذلت و تسلیم در برابر یزید داده بودند و سکوت کردند، در فضای خفته و مرگ آلود کوفه و شام، طنین خطابه های حماسی زینب (سلام الله علیها) به گوش می رسید و با قدرت ایمان به یزید می فرمود: «هر آنچه توانی انجام بده به خدا سوگند که یاد ما محو شدنی نیست. «فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»
او استوار ماند و مقاوم و با عظمت ظاهر شد و پیام کربلا را ماندگار کرد.
سلام و صلوات خدا و فرشتگان بر زینب (س) که هم فرزند شهید بود و هم خواهر شهید و هم مادر شهید.
سید محسن آل نبی
نظر شما